perjantai 3. kesäkuuta 2011

Rabarberpaj


Yksi mun omista kesän suosikki mauista on raparperi. Ihan en sitä enää pysty pelkältään syömään niin kuin lapsena, mutta ah kuinka ihanaa se on piirakassa. Toisesta blogistani voikin lukea meidän kesälomasta ja automatkastamme Ruotsiin ja Tanskaan, Ruotsista ovat myös nämä raparperit tuotu. Oma puska oli ihan pieni kun lähdettiin, joten varmuuden vuoksi saatiin tuliaisia (tuli kyllä reissussakin muutama piirakka tehtyä). Oli omat varret kyllä kasvaneet matkan aikan, mutta herkkua olivat myös nämä Ruotsalaiset "sukulaiset".

Reissussa tein samalla reseptillä koko pellillisen, mutta poikien synttäreille tein näitä mini-piirakoita (n. 30 kpl).

Raparperi-mansikkapiirakka:

  •  300g voita/margariinia
  • 3dl sokeria
  • 2 munaa
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 2dl grahamjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1l raparperia
  • 3dl mansikoita
  • 6dl kermaviiliä
  • 3 munaa
  • 1,5dl sokeria
  • 1rkl vaniljasokeria
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon yksitellen munat. Lisää joukkoon kuivat aineet hyvin sekoittaen. Pilko raparperit ja mansikat. Sekoita kermaviili, sokerit ja lisää joukkoon pilkottu raparperi. Painele taikina tasaiset uunivuokaan (tai muffinipelteihin jos teet mini versioita) ja kaada päälle täyte. Lissä vielä päälle pilkotut mansikat. Paista uunissa 200 astetta n. 30min.

4 kommenttia:

  1. Olivat kyllä todella hyviä! Voisin itsekin tehdä jos jostain sattuisi tulemaan raparperejä. Vuosi sitten mulla meni hampaista kiilteet joksikin aikaa, kun popsin raparbereja vähän liikaakin. Tämä on hyvä resepti kun on kermaviiliä tasoittamassa.

    VastaaPoista
  2. Aija, kiva että maistui. Noita ei tainnut monikaan maistaan. Tais olla niin paljon muuta syötävää, että nuo jäi vähän niin kuin yli ;)

    VastaaPoista
  3. Mun ehdottomia herkkuja myös!Anoppi tekee hyvää mansikka-raparperipiirakkaa ja samoin ihan tosi hyvää mehua!

    VastaaPoista
  4. Sini, mansikka-raparperi mehu kuulostaa herkulta!!

    VastaaPoista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!