sunnuntai 21. elokuuta 2011

Karviascurd

Törmäsin ohimennessäni tälläiseen reseptiin Kotiliedessa (nro 14) ja koska karviaisia oli jo valmiiksi poimittuna, niin pakko oli kokeilla. Lemoncurd on yksi mun suosikki "hillo" (joo joo, tiedän että ei ole hilloa) ja olen käyttänyt sitä paljon leivonnassa. Joten ajatuksena oli että ei tämäkään voi pahaa olla. Ja hyväähän siitä tuli. Nuorimmainen ei meinannut saada sitä tarpeekseen, vaan koko päivän kinusi lisää karviashilloa.



500g vihreitä karviasia
1dl vettä
1,5dl sokeria
75g voita
2 munaa

Perkaa karviaiset. Keitä vedessä 5-10min kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää voi ja sokeri kattilaan sekoita kunnes voi on täysin sulanut. Nosta kattila pois liedeltä ja vispaa munat yksitellen joukkoon (varo etteivät munat kypsy kuumassa). Nosta kattila takaisin levylle ja anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä n. 20min koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu. Purkita kuuma tahna (kuumennettuihin) purkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä ja säilö kylmässä.


Tätä voi käyttää ihan mihin vaan keksii käyttää. Itse laitoin sitä kakun väliin valkosuklaamoussen kanssa.

4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Tämä tuli kuin tilauksesta, karviaisia on valmiiksi kerättynä. Mahtaako tuossa olla joku erityinen syy, miksi ohjeessa on vihreitä? Meillä kun sattuu puska olemaan tummia :)

    Josko huomenna jo kokeilisin, nyt on uunissa elämäni ensimmäinen satsi macaronseja, niihin on vielä täyte keksimättä.

    VastaaPoista
  2. Aija, eikö sille tule kotivinkki? Ei tartte alkaa blogia lukemaan ;)

    Sini, mä mietin ihan samaa. En usko että siihen on mitään syytä, maku niissä on kuitenkin ihan sama. Olisko syy joku esteettinen? Jos vaaleista tulee tasasemman väristä ;D. Resepti siis suoraan kopiotu siitä kotivinkistä.

    VastaaPoista
  3. Tätä pitää päästä maistamaan...

    VastaaPoista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!