maanantai 15. elokuuta 2011

Prinsessalle prinsessakakku


Ihana elohopeainen kummityttöni vietti syntymäpäiviään viikonloppuna. Hän oli paikalla kun tätä prinsessakakkua viimeisteltiin ja toivoi samanlaista. No mitä täti siihen sitten sanomaan muuta kuin että tehdään. Ja tällainen siitä tuli.

Täytyy sen verran kehua itseään että oli kyllä todella tyytyväinen täytteeseen ja sen makuun. Olin miettinyt pitkään mitä teen poimimillani karviasilla kun täydellinen ohje tupsahti eteen (kiitos anopille). Törmäsin meinaan karviascurd ohjeeseen. Ja koska lemoncurd on mun suosikkia, niin pakkohan tätä oli kokeilla (ohje tulee myöhemmin). Kakkuun tuli siis tuota curdia ja valkosuklaamoussea. Oi ja voi miten täydellinen kombo, ihan pakko tehdä tuota pakkaseen lisää ja käyttää myöhemmin uudelleen.

Valkosuklaamousse (26cm vuoka):

- 5 dl floravispiä
- 400 g tuorejuustoa
- 260g valkosuklaata
- tilkka maitoa
- 5 liivatetta

Laita liivattee likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispi, sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Kuumenna maito ja sulta joukkoon puristetut liivatteet. Sulata valkosuklaa ja sekoita joukkoon. Riittää kahteen kakun väliin. Huom! tämän määrän kanssa on käytettävä reunakalvoja tms. pitämässä täytteen sisällä kakussa ennen jähmettymistä. Anna hyytyä yön yli tai ainakin 3h.

Kakku oli 7 munan sokerikakkupohja. Kostutus spritellä, välissä kunnon kerros karviascurdia. Päällinen vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa. Koristeet sitä ja sokerimassaa.


Onnea vielä rakkaalle muruselle!!


3 kommenttia:

  1. aivan ihana tuo kakku!! kuten nää kaikki muutkin leivonnaisesi! :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania kakkuja, voi kun osaisi itse tehdä edes jotain tuon tapaisia! Karviaisia olisi puska täynnä enkä oikein keksi niille mitään hyvää käyttöä, joten innolla odotan karviaiscurdin ohjetta. Neidin 4v. synttärit lähestyy ja tarjottavia pitää alkaa miettimään :)

    VastaaPoista
  3. Sode, Kiitos!

    Sini, Kiitos! Mä kyllä kannustan kokeilemaan. Mun "tarinan" mistä kaikki alkoi voi lukea ekasta postauksesta. Mutta lyhykäisyydessään olen itse aloittanut 1,5 vuotta sitten ja ennen sitä täytekakkuja olin tehnyt elämässäni ehkä 3 ja niistä 2 olivat täysin epäonnistuneita ;) Että kokeilemaan vaan, jostain se on aloitettava.

    VastaaPoista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!