Siirry pääsisältöön

Putinmuffinsit

Meillä oli kesällä antennin kanssa ongelmia ja televisio ei oikein pelittänyt. Minulla olikin iso aukko kesän uutisissa eikä vauvan kanssa ei niitä oikeen tullut netistäkään luettua. Facebookystäväni ja heidän päivitykset/jaot pitivät minut kiinni päivän aiheissa.
Jossain vaiheessa kun juustojen ja voipakettien kuvat alkoivat vilahdella uutisvirrassa olin ihan ulallani, miksi ihmiset hamstrasivat ja vielä kuvasivat ostoksensa? Yksi ystäväni täytti tiedonjanoni ja kertoi miksi näin oli. Ei siis ollut kyse kyseisten tuotteiden yllättävästä pulasta ja hamstraamisesta vaan Venäjän politiikasta. Kuulin myös että kun nämä "putin" voit ja juustot kauppaan tulivat sai tapella mummojen kanssa jos meinasi jotain saada, olin siis asennoitunut että tuotteet olivat olleet kauan jo myytyinä siinä vaiheessa kun minä illalla kauppaan normaalisti pääsin.
Yllätys oli iloinen kun näin kaupassa tätä kuuluisa voita ja pakkohan sitä oli ostaa. Ensin otin yhden paketin ja sitten toisen, kunnes lappasin kärryyn koko sallitun määrän :D Pakko ostaa kun halvalla saa ja päivämäärää riittää.
 
Jottei ihan turhaan tullut hamstrattua niin pakkohan niistä oli jotain tehdä. Ystäväni oli tulossa käymään ja mikä mukavampaa kuin tarjoilla uunista tulleita herkkuja.
 
Putinmuffinsit (12kpl):
- 150g voita (voi olla muutakin kuin Putin ;) )
- 1,5dl sokeria
- 3,5dl jauhoja
- 2tl leivinjauhetta
- 2tl vaniljasokeria
- 2 munaa
- 1,5 dl parta-äijä jugurttia (tai 1dl luonnon juguttia)
- 130g suklaata (tummaa tai maito)
- 1 hyvin kypsä banaani
 
Vatkaa sokeri ja voi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon yksitellen munat hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet, näin lukee kaikissa oikeissa ohjeissa.....itse vaan lätkäsen suoraan joukkoon. Survo banaani haarukalla ja sekoita joukkoon. Sekoita joukkoon myös jugurtti. Rouhi suklaa haluamasi kokoisiksi palasiksi ja sekoita joukkoon. Huom. jos banaani on iso ja näyttää että taikina jää liian löysäksi voit lisätä joukkoon vielä 0,5dl jauhoja.
 
Paista 225 asteessa n. 13min
 
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi