Siirry pääsisältöön

The ristiäiset

Jos olette blogiani lukeneet on varmaan käynyt selväksi että meidän perheeseen on syntynyt uusi pieni ihminen. Pieni tyttö syntyi 15.6 ilahduttamaan isoveljiä ja meitä vanhempia <3
 
Raskausaika ei koskaan minun kohdallani ole mitään mukavaa. Olen joka kerta kärsinyt raskauspahoinvoinnista joka on ollut riemunani 24/7. Se on olotila jota ei toivo kellekään. Kun pahoinvointi loppuraskaudesta väistyi ja pystyin taas ajattelemaan ruokaa ja leivonnaisia alkoi armoton ristiäisten suunnittelu. Aina kun uni ei syystä tai toisesta tullut silmään otin tavakseni ristiäisten suunnittelun :) Niinhän sitä sanotaan että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Suunnitelmia oli lopulta niin paljon että osa oli pakko jättää toteuttamatta.
 
Päivä oli mitä lämpimin, suorastaan kuuma. Remontti saatu juuri valmiiksi (kirjoitan kyllä myöhemmin postauksen uudesta keittiöstäni), viimeiset hyllyt iskettiin seinään aamulla. Ja juhlat olivat mitä ihanimmat. Hieman jouduin delekoimaan tarjoiluja muillekin valmistettavaksi kun omat kädet loppuivat kesken ;)
 
 Tarjolla oli:
- Vihereäsalaatti
-Perunasalaatti (anoppi)
-Lihapullia (oma äitini)
-Kanapiirakka
-Kinkkupiirakka
 
-Mangotuorejuustokakku
-Täytekakku (vadelma-daim täytteellä)
-Bebeleivoksia
-Muffineja
-Suklaajuustokakku (vesihauteessa paistettu)
 
Täytekakkua varten minun oli ostettava sokeripitsiainekset ja matto. Tilasin välineet pitkän googlailun jälkeen Juhlavasta ja parhaimmat ohjeet löysin Pullahiiren blogista. Nämä olivat ihan idioottivarmat ja sain pitsin ensimmäisellä yrittämällä onnistumaan. Tapani mukaan en testaillut mitään etukäteen vaan tein pitsin ristiäispäivänä ;)
 
Ihan kaikista ei edes kuvia tullut mutta tässä muutama.
 




 
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi