Siirry pääsisältöön

Kana- ja kinkkupiirakkaa

Niin paljon kun pidän leipomisesta niin samalla myös inhoan taikinan käsittelyä :D Piirakat taputteluineen ovat "inhokkilistan" ykkösenä. Siksi yksi suosikkiresepteistäni on tämä jossa pohja jää löysäksi ja sen voi tehdä sotkematta käsiään ;)
 
Ohje on kopioitu vanhasta blogistani. Alkuperäinen ohje on julkaistu 12/2010 .
 
Kinkkupiirakka (pellillinen)



 

Pohja:


  • 2 prk kermaviiliä
  • 2 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 4dl ruokakermaa
  • 4 kananmunaa
  • oreganoa, timjamia ja basilikaa (oman maun mukaan)
  • mustapippuria
  • 400g kinkkusuikaleita
  • 170g Aurajuustoa
  • 2 prk ananaspaloja
  • 2 paprikaa
  • juustoraastetta
Valmista pohja sekoittamalla ainekset keskenään. Laita leivinpaperi pellille ja levita pohja siihen. Sekoita pohjan ainekset yhteen ja levitä pohjan päälle. Ripottele juustoraastetta pinnalle.
Paista 200 asteessa n. puoli tuntia.

Tämän piirakan ihanuus piilee siinä että sormia ei tarvise sotkea taikinaan ;)

Tei samalla idealla piirakan myös kanasta.

Kana-fetapiirakka (pellillinen)

Pohja:
  • 2 kermaviiliä
  • 1dl ruokakermaa
  • 2 munaa
  • 5dl jauhoja
  • 2dl juustoraastetta
  • 4tl leivinjauhetta
  • Pippuria ja suolaa myllystä
Täyte:
  • 600g Kanan filesuikaleita(marinoituja)
  • 2 pakettia fetaa
  • 3 paprikaa (kaikki eri väriä)
  • 2,5dl ruokakermaa
  • 2 munaa
  • Feta maustetta (timjamia, persiljaa, oreganoa ja pippuria)
  • Oliiveja oman maun mukaan
Toteutus kuten yllä.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi