Siirry pääsisältöön

The first birthday cake ( vol. 2 )

Mietin joskus että helpommallakin voisi ehkä päästä.... meinaan näiden synttäreiden kanssa. Ensinnäkin pitäisi yhdet juhlat, ei monia kattauksia, ja toiseksi ostaisi kaiken valmiina kaupasta :.......  No eihän niin voi tehdä :D sehän olisi ihan tylsää ja ihan liian helppoa. Mikä sen mukavampaa kuin järjestää peräkkäisinä päivinä juhlia ja tehdä vielä sen kymmenen eri sorttia tarjottavia ;)

Kuten meillä aina oli neidinkin synttärit jaksotettu useampaan osaan. Ensin oli kaverit ja sitten sukulaiset. Sukulaisille tarjottavaksi halusin kokeilla jotain ihan erilaista kakkua jotain mitä en ole aikaisemmin kokeillut. Ja tyylilleni uskollisena sanoin piut paut harjoitusversioille ja ryntäsin suit sait soitellen sotaan..... Nooooh....olisi ehkä kannattanut harjoitella. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Tarjolla ollut kakku oli suklaisella sokerikakkupohjalla (20cm vuokaan tehty) ja täytteenä daim-vadelmatäyte. Päällä kakussa oli italialainen voi-marenkin ja päällä suklaa ganache. Pakko myöntää että tämä oli kakku jonka mausta pidin. Olen nykyään jo tosi "allerginen" sokerimassalle (jätän sen aina syömättä) ja tämä kakku oli kuorrutusta myöden herkullista. Koristeet olivat sokerimassaa ja kakun päällä keikkui ihka ensimmäinen pioni. Koristelun ja sommittelun kanssa tuli niin kiire ne melkein lensivät kakun päälle juurikaan mitään ajattelematta, mutta sain kuin sainkin kakun valmiiksi ennen kuin vieraat saapuivat.

Voimarengin kanssa ei kaikki mennyt kuten ajattelin. Tein se ohjeen mukaan, mutta ilmeisesti valkuais-sokerivaahto jäi liian lämpimäksi kun lisäsin voin ja sillä seurauksella koko vaahto muuttui nesteeksi. Tässä kohtaa meinasi itku tulla, mutta onneksi keksin laittaa koko kulhon pakkaseen ja sain jähmetettyä seoksen niin että siitä tuli vatkattavaa. Värjäsin voimarengin Wiltonin rose värillä. Voimarengin ohje on täältä ja suklaa ganachen täältä.

Täyte:
( tämä määrä normaali korkuiseen 26cm kakkuun tai ekstra korkeaan 20cm kakkuun)

- 4dl  kermaa
- 400g tuorejuustoa
- 5 liivatetta
- tilkka maitoa
- Daim patukka ( a 56g) tai kaksi ;)
- 250g vadelmia (tuoreita tai pakaste)

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan (5-10min). Pilko/rouhi Daim haluamasi kokoisiksi sattumiksi.Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Kuumenna maitotilkka ja sulata ylimääräisestä vedestä puristellut liivatteet siihen. Sekoita hyvin joukkoon. Kääntele joukkoon Daim rouhe. Levitä kostutetun kakun väliin (riittää kahteen kerrokseen) ja asettele vadelmat päälle.
 
 

 
 
Minun ensimmäinen pioni yritelmäni.

Kakussa ei ollut mitään muhkuroita, valo tekee tepposet :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi