Siirry pääsisältöön

Valkosuklaa-punaherukkajuustokakku


Asumme vanhassa rtm-talossa ja pihalla on muutama todella huonolla hoidolla ollut marjapensas. Kun muutimme taloon ajattelin etteivät ne voi mitään tuottaa, mutta väärässä olin (osittain). Mustaherukkapensaat eivät juuri mitään tuota mutta punaherukat sitäkin enemmän. Joka vuosi olen ollut niitä leikkaamassa alas mutta aina ne yllättävät. Tämän vuoden sato on ollut ehdottomasti parhain, liekkö jotain syytä että olen kipannut minun uudesta Biolanin kompostista pensaiden juurille multaa. Ongelma marjojen kanssa on että lapsille ne kelpaa vaan puskasta ja ilmeisesti kaikista parhaita olivat ollessaa puoliraakoja. Silloin käytiin päivittäin useasti keskustelua siitä että miksi marjoja ei tulisi syödä. Nyt kun marjat ovat punaisia niin keräämisinto on selvästi laantunut, mutta syövät niitä siis ulkona. Mutta odotappas vaan kun punaherukat tulevat sisälle muuttuu niiden koostumus ilmeisesti kuin taikaiskusta koska sisääntulon jälkeen ne kelpaavat ainoastaan yhdelle kolmesta. Koska marjoja riittää ja pakkanen vetää vaan tiettyyn pisteeseen on pitänyt keksiä uusia reseptejä niiden käyttöön. Löysin kivan reseptin Makeaa-blogista mutta hieman muokkasin sitä paremmin omiin tarkoitusperiin sopivaksi. Tällainen siitä tuli.




Valkosuklaa-punaherukkajuustokakku:
(22cm vuoka korotettuna tai 26cm vuoka)

Pohja:

- 150g kaurakeksejä tai valmista keksimurskaa (jos isompi vuoka niin 200g)
- 70g voita (jos isompi vuoka niin 100g)

Pingota leivinpaperi irtopohjavuuan pohjalle. Aseta reunakalvot (10cm) reunoille.  Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita yhteen. Painele seos vuoan pohjalle. Varo kuitenkin painelemasta liikaa jottein pohjasta tule liian tiivistä ja vaikeasti leikattavaa. Laita jääkaappiin jäähtymään.

Vinkki! Jos käytössäsi ei ole reunakalvoa niin voit tehdä kestoleivinpaperista suikaleet joita voit käyttää juustokakkujen reunoilla kohottamassa vuokaa. Löydät niitä esim täältä.

Valkosuklaatäyte:

- 250g valkosuklaata
- 250g mascarponejuustoa
- 2,5dl vispikermaa
- 1dl turkilaistajugurttia (maustamaton)
- 0,5dl sokeria
- 3 liivatetta
- tilkka maitoa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto ja jugurtti. Sekoita mukaan myös sokeri. Sulata valkosuklaa varovaisesti joko mikrossa tai vesihauteessa. Kuumenna maito ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita suklaa hyvin kermaseokseen. Kaada joukkoon hyvin vatkaten myös maitoon sulanneet liivatteet. Kaada keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Punaherukkatäyte:

- 400g punaherukoita
- 1dl sokeria (jos haluat vähän kirpeämpää vähennä sokerin määrää puoleen)
- 2,5dl vispikermaa
- 250g mascarponejuustoa
- 1dl turkkilaistajugurttia (maustamaton)
- 5 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kattilassa sokeri ja marjat. Paseeraa (painele) herukat siivilän läpi niin että siemenet ja kuori jäävät siivilään. Sekoita liivatteet kuumaan marjaseokseen. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja rahka marjaseokseen ja lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4h tai yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.







Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi