Siirry pääsisältöön

Rantakakku

Ihan ei täällä pohjolassa ole rantakelit, mutta etelä-Euroopassa varmasti paistatellaan jo rannalla. Koulukaverini vanhemmat "muuttavat" kesäksi etelään ja heitä haluttiin muistaa kakulla.
 
Heti kun kuulin sanan ranta niin ideat alkoivat sinkoilla päässä. On hauskaa tehdä jotain ihan uutta kun ideoita riittää vaikka ja kuinka. Itse en osaa olla niin järjestelmällinen että luonnostelisin kakusta kuvaa, mutta listaan ideoita jotka voisivat aiheeseen sopia sitten yritän sommitella niitä kakkun päälle. Nyt kakku jäi kaipaamaan jotain, enkä millään keksinyt mikä se jotain oli.  Lopulta kuitenkin se viimeinen ja paras idea tuli aviomieheltä kun jotain piti vielä keksiä pisteeksi iin päälle. Vesi kun näytti niin tyhjältä.....
 

 
Kakku on 7 munan sokerikakkupohjalla, täytteenä laktoositon lemoncurdmousse.
Kakku on koristeltu ja päällystetty sokerimassalla. Hiekkakakut on vahvistettu liivatevedellä. En tiedä mistä sen keksin, mutta se toimi. "Hiekka" on siis keksimurua.
 
 
 
Kakun päällisen tein marmorointitekniikalla. Sekoitin muutamaan erisävyistä sininstä massaa yhteen ja kaulin. Tässä vielä kuva kakusta kun massalevy on laitettu juuri sen päälle.
 
 
Näitä vaihekuvia tulee otettua luvattoman harvoin. Olisko joku kiinnostunut näkemään enemmän vaihekuvia?
 
 


Kommentit

  1. Mua ainakin kiinnostaa myös vaihekuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietään että kiinostusta löytyy. Jatkokysymys kuuluu että millaiset vaihekuvat olisivat hyviä?

      Poista
  2. Nyt alko tekeen mieli uimaan =D Tulis äkkiä jo kesä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, tulis jo kesä :) Tänään on onneksi lämpöä riittänyt täällä etelä-Suomessa. Ihan ei kyllä uimaan arvaa mennä....

      Poista
  3. Mua kanssa :) Ja kerroppas, että miten noi "rypyt" saa sileiksi tosta sokerimassasta. Eli just kun kaulittu massa on lätkästy kakun päälle niin mitäs sitten?!? Meillä tuo viimeistely vaihe ontuu aina ja joudun tarjoilemaan "rumia" kakkuja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ryppyjen siloittamissen on ihan oma työkalu. Itselläni ei sitä ole, teen sen ihan vaan kaulimella ja käsin. Kun nostan kaulitun massalevyn kakun päälle (kuten tuossa kuvassa yllä) kaulin sen muutaman kerran varovasti päältä. Sitten alkaa sivujen työstö. Käyn reunat läpi kohta kohdalta silittäen massan käsillä kakun kylkiin kiinni. Kun massaa on tarpeeksi (että jää hyvin yli reunojen) on tuo vaihe paljon helpompi.

      Poista
  4. Kutsuu uimaan kakkusi! Hiekka on mainio idea :)) Saako blogisi linkittää omaani?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaus on vähän hidasta näin loma aikaan ;)
      Kiitos Sokerimuru. Tietenkin saa linkittää :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi