Siirry pääsisältöön

Piparikuppikakut

Jokaisella on leivonnan ystävällä on varmaan sellainen selkäytimestä tuleva perusresepti jonka aineet pystyy raapimaan kasaan lyhyemälläkin varoitusajalla. Minulla sellainen on kuppikakut, muffinit,  miksi niitä nyt haluaa kutsua. Perus resepti on selkäytimessä ja sitä on helppo muuttaa hetkeen sopivaksi. Muffinit tulevat hetkessä, joten toimivat hyvin yllätysvieraiden kanssa.
 
Mitään yllätysvieraita meille ei tänään tullut, vierailu oli sovittu. Mutta kaupassa käynnistä oli vierähtänyt hetki kautta emäntää laiskotti joten mentiin helpoimman kautta. Ja lisäksi pojat toivoivat että tehdään muffinseja, niitä siis tehtiin.
 
Meillä perusraaka-aineisiin kuuluu varmaan vähän enemmän mitä normaalin keittiön varustukseen kuuluu. Meiltä löytyy kaapista aina mm. leivontasuklaata (jostain syystä en sitä syö edes kaameimpaan makeanhimoon) ja kermaa. Näin joulun aikaan tietysti myös pipareita ;)
 
 
 
 
12 kpl isohkoa kuppikakkua
- 150g margariinia
- 1,5dl sokeria
- 2 munaa
- 4dl jauhoja
- 2tl leivinjauhetta
-2tl vaniljasokeria
- 1,5dl maustamatonta jugurttia
- 200g suklaata
-4 tl kaakaojauhetta
- piparimurskaa oman maun mukaan
 
- 2,5dl kermaa
- 1tl piparkakkumaustetta
- sokeria
- puolikkaita pipareita
 
Vatkaa margariini ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää seokseen kuivat aineet ja jugurtti. Sulata suklaa ja murskaa piparit, kääntele molemmat taikinan joukkoon. Paista n. 14min 225 astetta. Anna kuppikakkujen jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja piparimausteella. Pursota päälle.  Koristele puolikkailla pipareilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi