Siirry pääsisältöön

Masukakku

Ei ole aikaisemmin tullut tilaisuutta leipoa masukakkua. Olen aina ihaillut muiden tekemiä ja nyt vasta pääsin itse sellaista rakentamaan. Tekniikka on ollut tiedossa mutta en etukäteen osannut ajatella että kuinka vaikeaa on löytää oikeat astiat jotta kakku näyttää sopusuhtaiselta. Vatsa löytyi helposti (Ikean metallinen salaattikulho keskikokoisena), mutta siinä menikin hetki ennen kuin sopivan kokoiset astiat rinnoille löytyi :D Päädyin lopulta isoihin mariskooleihin.

Kakku oli mitoitettu 10 hengelle (siitä tuli kyllä reilu), mutta pohjaksi tein 20hlön pyöreän kakkupohjan. Ajatuksena oli että siitä riittää aineksia mahaksi ja rinnoiksi. Leikkasin kakkupohjan normaalisti kolmeen osaan ja  kelmutin kulhot ja rakensin kakut niihin ikään kuin nurin päin. Täyte oli moussetäyte joka toimii hyvin 3D kakuissa pitäen liivatteen asioista muotonsa. Tältä kakku näytti koottuna.


Tässä kuvassa päälle on levitetty sokerikreemi eristämään kosteutta kakun ja sokerimassan välillä.

Oikean ihosävyn löytäminen oli aika haastavaa. Sekoittelin niin pitkään että ei ole enää mitään hajua että mitä värejä (Wilttonin pastavärit) käytin. Ihon laitoin kakun päälle ensin ja sen jälkeen aloin asettelemaan mekkoa.

Pitkään olen myös manaillut sitä että mikään valmistaja ei myy enää kunnon vaaleansinistä. Pastaväreillä (sinisellä ja valkoisella) sellaista ei saa vaikka kuinka yrittää. Onneksi sain ihanan vinkin FB:n leivontaryhmästä sekoittaa joukkoon myös violettia väriä. Ja avot..... kikka toimi sain sen täydellisen pastellisinisen!

 
Valmiin kakun koristelin vielä kakkupitsillä (cake lace).
 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi