Siirry pääsisältöön

Synttäreitä vol.1

Meillä alkaa kesän kynnyksellä lasten synttärien putki. Meidän pojat ovat toukokuunlapsia ja neiti kesäkuun. Synttärit alkoivatkin esikoisen kaverisynttäreillä. Sinne tulevaa kakkua suunniteltiin pitkään ja hartaasti, suunnitelma kerkesi vaihtuakin matkalla useaan otteeseen eri jääkiekkojoukkueiden välillä, mutta lopulta hän halusi kakkiputouskakun. Siitä vähän myöhemmin kuvia ja ohjetta. Mutta aluksi tulee muuta tarjoiltavaa. Nämä oli tarjolla poikien yhdistetyillä sukulaissynttäreillä.
 
RockyRoad-suklaaherkut
 
 
Inspiraatiota näihin hain useasta reseptistä ja "selkärankana" oli Kinuskikissa kirjassa oleva resepti. Sinänsä mitään reseptiä näihin ei tarvita, ohje on mitä yksinkertaisin suklaata+herkkuja jotka jäähdytetään yhdeksi levyksi :) Mutta tässä siis ohje jolla minä tein. Jokainen voi laittaa joukkoon valitsemiaan herkkuja tai vaikka kuivattuja hedelmiä. Ohjeesta saa helposti maidottoman käyttämällä margariinia ja pelkästään tummaa suklaata.
 
25g voita
300g maitosuklaata
300g tummaa suklaata
2dl vaahtokarkkeja
2dl suolapähkinöitä
2dl toffeekarkkeja (esim. omar)
 
Valmistele vaahtokarkit ja toffeet pilkkomalla ne halutun kokoisiksi. Vuoraa n. 20cmx20cm vuoka leivinpaperilla. Sulata voi ja paloiteltu suklaa joko kattilassa tai mikrossa (mikrossa kannellisessa astiassa). Kaada puolet sulatetusta suklaa-voi seoksesta vuokaan ja levitä täytteet päälle. Kaada päälle vielä loput seoksesta ja heiluta vuokaa niin että suklaa valuu joka paikkaan. Nosta jääkaappiin tai pakastimeen jäähtymään. Leikkaa paloiksi kun on jäähtynyt.
 
 
Mini-pätkismuffinsit

 
(n. 40kpl)
 
150g voita/margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
1,5tl leivinjauhetta
3,5dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1,5tl vaniliinisokeria
2dl turkkilaistajugurttia (maidottoman version saat käyttämällä 1,5dl esim. mehua)
200g pätkiksiä
 
Koristeluun kermavaahtoa ja pätkiksiä
 
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jugurtin kanssa vuorotellen. Sekoita viimeiseksi joukkoon pilkotut pätkikset.
 
Paistetaan n. 9min 225 asteessa.
 
Koristele halutessasi kermavaahdolla ja pätkiksillä.
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi