Siirry pääsisältöön

Raakasuklaa-pannacottakakku

Kuten olette varmaan joistain aikaisemmista päivityksistäni lukeneet on tällä blogistilla ollut kevennyskampanja menossa. Ihan kivasti on mennytkin ja vuoden alusta on tullut pudotettu noin 10kg :) Vielä olisi kuitenkin tavoitteeseen jokunen kilo (tarkalleen 3,9kg ;) ) matkaa. Muutama kuukausi sitten aloitin PT vetämässä ryhmässä jossa on tapaamiset kerran viikkoon armottoman liikunnan merkeissä ja lisäksi hän on tehnyt meille jokaiselle kotitreenit ja henkilökohtaisen ruokavalion. Olen nyt omalla ruokavaliollani ollut neljä viikkoa ja ihan kivasti on mennyt. Entinen sokerihiiri enää vain haaveilee herkuista ja käy "herkkukaapilla" nuuhkimassa. Näin kotioloissa ruokavalio menee ihan mukavasti, mutta kun ollaan jossain missä muut syö herkkuja niin silloin ottaa päähän kieltäytyä.....mutta olen kuitenkin kieltäytynyt!!
 
Mammatreffejä meillä on ollut näin kesällä vähän harvakseltaan joten houkutuksia ei ole ollut niin paljon kuin normaalisti. Nyt kuitenkin eilisille treffeille otin tehtäväkseni leipoa jotain terveellistä. Olen tässä erilaisia reseptejä vähän lueskellut ja ajattelin kehittää oman versioni "raakakakusta". Nuo raakakakkujen pohjat vaan ei oikein houkuttele, ne kun ei oikein maistu miltään (ne mitä olen itse kokeillut). Ajattelinkin tähän reseptiin soveltaa aikaisemmin kokeilemaani keksireseptiä joka löytyy täältä. Paistoin osan taikinasta pohjaksi ja jäljelle jääneistä tein keksejä jotka hävisivät lasten suuhun. Suklaakerroksen tein The good morning- blogista löytyneestä smoothie ohjeesta terveellinen mars-patukka.
 
Totuushan on että näitä kevytkakkuja ei voi todellakaan millään lailla verrata kakkuun johon on käytetty sokeria, voita ja suklaata :D . Tämä on tällaiseksi kevyeksi kakuksi tosi hyvän makuinen, mutta sokerin ja maitosuklaan ystävät..... älkää odottako ihmeitä :D ;)
 
 
 
Kevyt raakasuklaa-pannacottakakku:
(20cm vuoka)
 
Pohja:
-2 ylikypsää banaania (normaalitkin käy, mutta mitä tummempi banaani sitä makeampi)
- 1prk vauvan omenasosetta (Piltti)
- 1dl turkkilaista jugurttia (maidottoman saat käyttämällä kaurakermaa)
-1 muna (voi halutessaan jättää pois)
(- 1rkl hunajaa, jos haluaa makeutta. Itse en laittanut)
-5,5dl kaurahiutaleita
- 1dl rusinoita
-1tl kanelia
1tl leivinjauhetta (ei välttämättä tarvitse laittaa, itse kokeilin)
 
Laitaa uuni lämpeämään 175 asteeseen. Mittaa kulhoon omenasose, jugurtti ja muna. Sekoita joukkoon kaneli ja leivinjauhe. Lisää joukkoon kaurahiutaleet (gluteiinittoman saat käyttämällä aito-kauraa). Muussaa banaanit haarukalla ja sekoita taikinan joukkoon rusinoiden kanssa. Levitä irtopohjavuokaan johon on pinnoitettu leivinpaperi ja paista 15-20min.
 
HUOM. Itse tein pohjaa kokonaisen annoksen ja lopuista keksejä, mutta kakkuun riittää puolikas annos
 
Täyte 1:
- 2  ylikypsää banaania
- puolikas avocado
- 1dl paahdettuja manteleita
 - 4 rkl raakakaakaojauhetta
 -3 dl rasvatonta maitoa
- steviaa makeutukseen oman maun mukaan
- hyppysellinen suolaa
- 3 liivatetta
- tilkka maitoa
 
Paahda mantelit kuumalla kuivalla pannulla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5min. Mittaa aineet tehosekoittimeen (ei liivatteet) ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kuumenna maitotilkka ja sulata siihen ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet. Sekoita liivate ohuena nauhana massaan koneen käydessä. Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
 
Täyte 2:
 
-1dl rasvatonta turkkilaista jugurttia
- 250g rasvatonta maitorahkaa
- 2dl rasvatonta maitoa
- 4 liivatetta
- 3rkl juoksevaa hunajaa
- 1tl vanilja-aromia
 
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Mittaa jugurtti ja rahka kulhoon ja sekoita hyvin keskenään. Kiehauta 0,5dl maidosta ja sekoita joukkoon hunaja. Jos seos kerkeää jäähtyä niin kuumenna hieman lisää. Puristele liivatteet vedestä ja sulata maito-hunaja seokseen. Vatkaa hyvin jugurtin joukkoon. Lisää loppu maito ja vanilja-aromi. Sekoita hyvin. Kaada  jähmettyneen suklaakerroksen päälle ja nosta kakku jähmettymään vähintään 3h ajaksi. Pannacotta kerros on erittäin kaunis kakun päällä ja tämä sopii hyvin myös ei terveyskakkun kaveriksi tasapainottamaan ja  keventämään esim. jotain "raskasta" suklaamoussea.
 
Irrota kakku vuokasta (voit käyttää apuna veistä joka pyöräytät reunoja myöden) ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele haluamallasi tavalla. Itse koristelin mansikoilla ja metsämansikoiden lehdillä.
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi