Siirry pääsisältöön

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea.

Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on lemoncurd-valkosuklaajuustokakku noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani. 
Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku.


Raparperi-valkosuklaajuustokakku:
(24cm vuoka)

-175g kauratäytekeksejä (vanilja)
- 40g voita
- 4dl kuohukermaa
- 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy)
- 3 valkuaista
- 250g valkosuklaata
- 4 liivatetta
- tilkka maitoa

-400g raparperin varsia pieninä palloina
- 1 dl sokeria
- 2rkl vettä
- 3 munan keltuaista
- 30g voita
- 2 liivatetta
- tilkka vettä



Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä ne. Painele vuoan pohjalle, ei kuitenkaan liiaan tiiviiksi kerrokseksi vaikeuttaa muuten leikkausta.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Kuumenna maitotilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita tuorejuusto-suklaan sekaan. Kääntele/sekoita lopuksi yhteen kermavaahto ja tuorejuusto-suklaa-liivate ja lopuksi lisää valkuaisvaahto. Kaada vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita pilkotut raparperit, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä pehmeiksi. Kaada pehmenneet raparperit toiseen astiaan ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi (varo roiskeita koska seos on kuumaa). Anna jäähtyä hitusen.
Siirrä jäähtynyt seos takaisin kattilaan ja lisää munan keltuaiset reippaasti vatkaten. Lämmitä seosta kokoajan sekoittaen, kunnes se saostuu. Lisää kylmä voi kuutioina sekaan ja sekoita kunnes se sulaa. Anna jäähtyä. Kuumenna vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Vatkaa curdin joukkoon ja kaada kakun päälle. Siirrä takaisin jääkaappiin jähmettymään.
Koristele kuten haluat itse käytin valkosuklaata (paripalaa) jonka sulatin ja pursotin nauhana kakun reunoille. Päälle laitoin mansikoita ja raparperin kuorta.

Toivottavasti maistuu yhtä hyvin kuin lemoncurd-kakku.


Kommentit

  1. Kannattaa ehkä korjata tuohon kuvan alle ohjeen alkuun se raparpericurd, eikä kuitenkaan se lemoncurd ;)
    Muuten kuulostaa tosi hyvältä, pakko päästä testaamaan :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii :D Sama pää kesät talvet. Nyt muutettu, kiitos vinkistä. Ja kannattaa kokeilla, tämä on no niin hyvää (vaikka itse sanonkin ;) )

      Poista
  2. Tähän sopisi kenties myös se omenacurd?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi